Stran 1 od 1

Anton Codelli

OdgovorObjavljeno: Sreda 5.9.2018 23:22:12
Napisal/-a Anton aus
Spoštovani SVAMZOVCI :)

Pred natanko 120 leti smo Slovenci prvič uzrli avtomobil. Z njim se je v prestolnico Kranjske pripeljal baron Anton Codelli, veliki vizionar, izumitelj in filmar.

Ob obletnici tega zgodovinskega dogodka vas vabimo na premiero igrano-dokumentarnega filma Codelli režiserja in scenarista Mihe Čelarja, ki razkriva baronovo pustolovsko življenje in tehnične dosežke.

Na misiji v Togu je Codelli globoko v džungli kot prvi vzpostavil brezžično radiotelegrafsko zvezo med Afriko in Evropo, produciral pa je tudi prvi film, posnet na afriških tleh. Ustvarjalcem filma smo posodili pri snemanju tudi motocikel iz naše družinske zbirke na Vranskem.

Vas in člane vašega društva vabimo, da se udeležite premiere filma, ki bo 14. septembra v Kinu Velenje ob 18. uri. Če se na premiero pripeljete s svojim starodobnikom, vam za ogled predstave ne bo potrebno plačati vstopnice.

Prosimo vas, da nam udeležbo vaših članov, ki bi na premiero prišli s svojimi starodobniki, potrdite z odgovorom na natasa.g.jerina@gmail.com do ponedeljka!